У Росії гранти Сороса прирівняють до хабарів

П'ятниця, 26 січня 2007, 12:02

Депутати Держдуми РФ у п'ятницю, 26 січня, мають намір внести виправлення в закон "Про уряд РФ", згідно яким державні й муніципальні службовці не зможуть більше отримувати кошти від іноземних фізичних і юридичних осіб, у тому числі за наукову, творчу й викладацьку діяльність.

"Запроваджується заборона на одержання коштів від іноземних держав, іноземних громадян і осіб без громадянства", - пояснив голова нижньої палати парламенту Боріс Гризлов.

За його словами, якщо сьогодні держслужбовець, наприклад, одержує гроші "від Петрова або Сидорова, то це хабар, а якщо - від Сороса, то це грант". Гризлов заявив, що подібна ситуація неприпустима.

Спікер звернув увагу на те, що зараз держслужбовець може мати другу оплачувану роботу, у тому числі наукову, творчу, викладацьку.

Реклама:

"Але навіть для цих видів діяльності забороняється одержання коштів від іноземних юридичних і фізичних осіб", - підкреслив він.

Як сказав Гризлов, у нинішній ситуації держслужбовці, що одержують гроші від іноземців, як би відповідають тезі "слуга двох панів", і, більше того, їх уже можна називати "не державними службовцями, а закордонними службовцями".

Finance.ua

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!