Янукович зібрався збільшити поставки енергоносіїв у Європу

П'ятниця, 26 січня 2007, 13:22

Україна готова модернізувати свої нафто- і газотранспортні системи заради збільшення постачання енергоносіїв у Європу.

Про це повідомила прес-служба Кабміну з посиланням на заяву прем'єр-міністра Віктора Януковича в Давосі (Швейцарія) на пленарній сесії Всесвітнього економічного форуму "Енергетика-2007: нова ера нафтополітики".

"Ми вважаємо, що роль України між постачальниками та споживачами енергоносіїв винятково важлива, і ми можемо об'єднати зусилля Росії і Європи щодо збільшення обсягів постачання енергоносіїв у Європу. Ми розглядаємо Україну як надійного учасника цього процесу. І повинні об'єднати зусилля експортерів, транзитерів і споживачів енергоносіїв", - заявив Віктор Янукович.

За словами прем'єра, Україна пропонує побудувати надійні взаємини зі своїми партнерами, щоб ці відносини "забезпечили той рівень енергетичної безпеки, який буде давати гарантії ефективного функціонування економік держав".

"Ми готові запропонувати цілий ряд проектів по модернізації газо- і нафтотранспортних систем, якими володіє Україна", - відзначив Віктор Янукович.

На питання модератора пленарної сесії, що почуває Україна, будучи залежною в постачанні енергоносіїв від Росії, прем'єр-міністр відзначив, що Київ ставиться до цього питання "з погляду партнерських відносин з Росією", необхідності будувати ці відносини на взаємовигідних умовах.

Реклама:

Крім того, Янукович повідомив, що Україна вивчає перспективи участі у видобутку вуглеводнів, як на території Росії, так і разом з Росією на території третіх країн.

У той же час глава українського уряду відзначив, що питання зниження постачання енергоносіїв з Росії в Україну "стояло і буде стояти постійно". При цьому він підкреслив, що Україна буде прагнути до збільшення власного видобутку енергоресурсів як на своїй території, так і на території інших країн.

proUA

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!