Відбулася ротація банків по групах

П'ятниця, 19 січня 2007, 18:48

Національний банк затвердив розподіл банків по групах на 2007 рік за розміром активів і включив "Кредитпромбанк", банк "Форум" і "Перший український міжнародний банк" у групу найбільших. Списки інших груп також змінені.

Як повідомили в НБУ, після зроблених змін група найбільших банків розширилася з 12 до 15 фінустанов. До неї входять: "Приватбанк", "Райффайзен Банк Аваль", "Укрсиббанк", "Промінвестбанк", "Укрексімбанк", "Укрсоцбанк", "ОТП Банк", "Ощадбанк", банк "Надра", банк "Фінанси й Кредит", "Кредитпромбанк", банк "Форум", "Брокбізнесбанк", "Укрпромбанк" і ПУМБ.

Нацбанк також включив у групу великих 7 фінустанов: "Індустріалбанк", "Імексбанк", "Родовід-Банк", "Сітібанк" (Україна), банк "Фінансова ініціатива", "ХФБ Банк Україна" та Calyon Bank (Україна) замість "Кредитпромбанку", банку "Форум" і ПУМБу (переведені в групу найбільших).

Загальне число банків у групі великих після даних змін збільшилося на 4, з 15 до 19.

Реклама:

Після даних змін до групи великих банків входять: "Альфа-Банк" (Україна), "ВаБанк", ING Bank (Україна), "ТАС-Комерцбанк", "Південний", "Укргазбанк", "Хрещатик", "Донгорбанк", "Родовід-Банк", "Правекс-Банк", "Кредобанк", "Сітібанк" (Україна), "Індустріалбанк", "Індекс-Банк", "Мрія", "Імексбанк", "Фінансова ініціатива", "ХФБ Банк Україна", "Calyon Bank" (Україна).

До групи середніх банків включені "Аркада", "Престиж", "Дельта", "Актив-Банк", "Внєшторгбанк" (Україна) замість "Родовід-Банку", "Сітібанку" (Україна), "Індустріалбанку", "Імексбанку", "ХФБ Банку Україна", Calyon Bank (Україна), які переведені в групу великих, "МТ-Банку", що приєднався до "Індустріалбанку", а також "Першого інвестиційного банку" та банку "Діамант", які переведені в групу невеликих.

Після даних змін група середніх банків скоротилася з 29 до 25 фінзакладів.

Число банків у групі невеликих не змінилося - 108.

Нагадаємо, у вівторок регулятор підвищив вимоги для груп банків. Так, активи банків, що входять до першої групи банків повинні становити більше 5000 млн. грн. (в 2006 р. - більше 3900 млн. грн.), для другої - більше 2000 млн. грн. (1800 млн. грн.), установи, що входять у третю групу, повинні мати активи більше 700 млн. грн. (500 млн. грн.), а четвертої - менше 700 млн. грн. (менше 500 млн. грн.).

За даними НБУ на 1 січня 2007, ліцензії на здійснення банківських операцій мали 170 банків. З них 135 є акціонерними товариствами (91 відкрите акціонерне товариство й 44 закритих акціонерні товариства), а 35 зареєстровані у формі товариств із обмеженою відповідальністю.

Ліга

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!