ЄБРР позичить Україні мільярд євро

Середа, 17 січня 2007, 12:12

ЄБРР планує підписати з Україною кредитний проект більше ніж на 1 млрд. євро, у якому активну участь будуть приймати українські урядові структури.

Про це повідомив заступник Директора ЄБРР в Україні Анджей Вітек у ході зустрічі з першим віце-прем'єр-міністром, міністром фінансів Миколою Азаровим.

Крім того, при підготовці проекту щорічної угоди між ЄБРР та Україною на 2007-2008 роки буде включено інші проекти вартістю близько 600 млн. євро, у першу чергу проекти з розвитку інфраструктури (транспортної галузі, проекти по енергозбереженню).

У ході зустрічі Азаров повідомив, що Україна вже підготувала всі необхідні документи для організації щорічних зборів ЄБРР у Києві в 2008 році.

Реклама:

Азаров також підкреслив, що уряд буде вживати всі необхідні заходи для затвердження нової стратегії співробітництва України з ЄБРР, яка з української сторони буде ґрунтуватися на стабільності і прогностичності політичної ситуації в країні.

У свою чергу виконавчий директор ЄБРР від України, Румунії, Молдови, Грузії, Вірменії Ігор Подолєв назвав важливим напрямком співробітництва України та ЄБРР відкриття в Україні ще двох представництв Банку - у Дніпропетровську і Донецьку - і збільшення штату працівників.

Микола Азаров підкреслив, що теперішня ситуація в Україні дозволяє говорити про введення урядом середньострокових проектів, а саме стратегії розвитку України до 2011 року, що буде спиратися на втілення регіональних інфраструктурних і економічних програм.

У зв'язку з цим Азаров зазначив, що президент України цілком підтримує дії уряду, спрямовані на забезпечення прискореного розвитку економіки України.

proUA

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!