Ющенко підписав земельний мораторій

Четвер, 11 січня 2007, 18:36

Президент Віктор Ющенко підписав закон "Про внесення змін до Земельного кодексу України щодо заборони на продаж земель сільськогосподарського призначення до прийняття відповідних законодавчих актів".

Про це повідомила прес-служба глави держави, передає proUA.

У той же час президент звернувся до Верховної Ради з листом, у якому закликав народних депутатів "активізувати зусилля по якнайшвидшому прийняттю законів про державний земельний кадастр і про ринок земель, для того, щоб з 1 січня 2008 року призупинити дію мораторію на вільне продаж землі землі".

Зокрема, Ющенко нагадав, що відповідно до закону можливість впровадження з 1 січня 2008 року купівлі-продажу або іншим чином відчуження земельних ділянок сільськогосподарського призначення і земельних часток (паїв) ставиться в залежність від вступу в силу законів України про державний земельний кадастр та про ринок земель.

Реклама:

"За цих обставин відзначаю необхідність активізувати зусилля щодо найшвидшого прийняття законів про державний земельний кадастр і про ринок земель, для того, щоб з 1 січня 2008 року припинив дію мораторій на вільний продаж землі, а громадяни України перестали бути заручниками бездіяльності органів державної влади і придбали в повному обсязі права власника на землю", - сказав президент.

Подальше зволікання з рішенням цього питання, переконаний він, призведе до поширення зловживань, використанню тіньових механізмів відчуження земельних ділянок і, як наслідок, до загострення соціально-економічної ситуації в цій сфері.

"Зі своєї сторони буду приймати всі можливі міри щодо забезпечення своєчасного вступу в силу даних законів, що будуть відповідати Конституції України, будуть передбачати реальні гарантії захисту прав громадян, відповідати загальнодержавним інтересам", - заявив президент.

Нагадаємо, що парламент подолав вето президента на закон і продовжив мораторій на продаж землі до 2008 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!