Україна поки не зніме ембарго на польське м'ясо

Четвер, 7 грудня 2006, 13:15

Представники України проінспектували лише половину із запланованих 22-х польських м'ясокомбінатів з метою подолання кризи навколо заборони імпорту м'яса з Польщі в Україну, повідомляє в четвер газета Rzeczpospolita.

"Українські офіційні особи завершили вчора інспекцію польських м'ясокомбінатів, - йдеться в статті. - Хоча вони заявляли про намір перевірити 22 компанії, але перевірили приблизно половину з них".

Газета наводить думку головного контролера ветеринарної служби Польщі Єви Лєх, відповідно до якої інспекції будуть продовжені після Нового року.

У зв'язку з цим рішення про скасування ембарго на імпорт м'яса з Польщі навряд чи буде прийняте до 10 грудня, як очікувалося раніше.

Реклама:

Нагадаємо, 6 грудня Олександр Мороз, під час свого візиту в Польщу заявив, що ембарго буде знято найближчим часом.

Раніше міністр економіки Польщі Петр Вожняк заявляв, що Україна може скасувати заборону на ввіз на свою територію польського м'яса й м'ясопродуктів 25 листопада.

На початку листопада українськими фахівцями був завершений аудит польської ветеринарної служби.

26 березня Ветслужба ввела тимчасову заборону на ввіз м'яса й м'ясопродуктів з Польщі, Бєларусі й Молдови у зв'язку з кількаразовими випадками надходження даної продукції із цих країн без відповідних ветеринарних документів.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!