Гриценко хоче, щоб російські підприємці допомогли Ан-70

Четвер, 7 грудня 2006, 14:52

Міністр оборони Анатолій Гриценко вважає, що в проекті створення літака Ан-70 можуть брати участь приватні комерційні та господарські підприємства і компанії Російської Федерації.

Про це він повідомив на прес-конференції в четвер у Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"У цьому проекті (Ан-70) ми розраховуємо на підтримку підприємств РФ", - зазначив Гриценко, додавши з посиланням на експертів, що більше тисячі великих і дрібних підприємств та компаній Росії зацікавлені в участі в даному проекті.

Міністр звернув увагу на те, що після відмови уряду РФ брати участь у даному проекті до нього можуть залучатися приватні інвестиції. Тепер, сказав він, відносини будуть будуватися не на державному рівні, а між національною авіатранспортною компанією України та комерційними структурами Росії.

Реклама:

Він додав, що поточного року Україна виділила на даний проект 34 млн. грн., а наступного планується закласти в бюджеті більшу суму.

У свою чергу міністр оборони РФ Сєрґєй Іванов зазначив, що Росія "не закриває шляхи для використання літака Ан-70 своїми частками компаніями, перевізниками, іншими господарськими суб'єктами".

Коментуючи відмову Росії від участі в проекті Ан-70, Іванов заявив, що "тут немає політики, далеко не кожен бізнес-проект буває успішним".

Він зазначив, що в рамках підкомісії з питань безпеки україно-російської міждержавної комісії створено робочу групу, яка буде розглядати всі юридичні, фінансові і технічні питання в ситуації з проектом Ан-70.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!