Бойко в Штатах розповів про "світле майбутнє" України

Четвер, 7 грудня 2006, 16:14

Міністр палива та енергетики Юрій Бойко вважає, що відповідно до енергетичної стратегії України, споживання енергії буде зменшено на 50%, у той час, як ВВП буде збільшено в три рази.

Про це він заявив на Українському бізнес-форумі в Нью-Йорку, повідомляє "Остров".

"Протягом наступних декількох років ми хочемо знизити споживання газу на 30% у металургії й на 20% у хімічній промисловості", - повідомив Бойко.

За його словами, до 2030 року планується знизити енергозалежність України від імпортованих енергоносіїв до 12%.

Коментуючи відносини із РФ, міністр відзначив, що в жовтні цього року з Росією були досягнуті важливі й взаємоприйняті домовленості в нафтогазовій, електроенергетичній й ядерній сферах.

Реклама:

"Ми недавно підписали угоди, які визначають умови поставок газу в 2007 році й забезпечують збільшення обсягів транзиту російської нафти територією України", - відзначив він.

Щодо українсько-американського співробітництва, Бойко відзначив, що Україна зацікавлена в залученні американських партнерів до Євроазіатського нафтотранспортного проекту.

"Цей стратегічний коридор базується на ідеї транспортування казахської нафти в Європу через трубопровід Одеса-Броди-Плоцьк", - підкреслив він.

Міністр також відзначив, що Україна запрошує американські компанії взяти участь у розробці покладів нафти в шельфі Чорного моря, і повідомив, що значний прогрес досягнуть Україною в підписанні своєї першої угоди щодо розподілу продукції з компанією Vanco.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!