Україна хоче, щоб Росія більше платила за радіолокаційні станції

Четвер, 7 грудня 2006, 17:07

Україна очікує, що в 2007 році обсяг компенсації Російської Федерації за обслуговування в інтересах російської сторони радіолокаційних станцій системи попередження про ракетний напад, розташованих у Севастополі й Мукачеві, буде істотно збільшено.

Про це повідомив заступник глави Національного космічного агентства Едуард Кузнєцов на прес-конференції в четвер у Києві.

За його словами, у рамках проведених раніше переговорів з Космічними військами РФ, на сьогоднішній день можна говорити про можливості троєкратного в порівнянні з 2006 роком збільшення фінансування РФ.

"Ми й сьогодні будемо вести розмову з міноборони Росії. Наступного року, ми вважаємо, що фінансування з боку Росії буде збільшено, цілком можливо... до 4,5 млн. доларів", - відзначив Кузнєцов.

Реклама:

РЛС (радіолокаційні станції) "Дніпро" системи попередження про ракетний напад у Севастополі й Мукачеві є власністю України. Відповідно до російсько-української угоди, інформація із цих РЛС, які ведуть спостереження за космічним простором над Центральною й Південною Європою, а також Середземномор'ям, надходить на центральний командний пункт СПРН (Солнєчноґорск) Космічних військ РФ.

Міністерство оборони України порушило питання про збільшення Росією плати за зміст РЛС у лютому 2006 року. Тоді ж РЛС були передані в керування НКАУ.

В 2006 році обсяг компенсацій РФ витрат української сторони був збільшений майже вдвічі, і, по даним НКАУ, склав 1,5 млн. доларів.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!