Найбільш затребувані професії 2006 року в Україні

Вівторок, 26 грудня 2006, 15:06

В 2006 році роботодавцями в Україні були найбільш затребувані здобувачі, що відносять себе до професійної галузі інформаційні технології, інтернет, телекому.

Такі результати дослідження, проведеного рекрутинговой компанією HeadHunter.com.ua.

Інші професійні галузі, що лідирують за обсягами пропозицій на ринку праці в 2006 році, - продажі, маркетинг, реклама, PR.

Крім того, затребуваними виявилися фахівці в сфері бухгалтерії, управлінського обліку й фінансів підприємства.

Реклама:

При цьому відзначається, що в другій половині 2006 року структура попиту на вакансії трохи змінилася.

Найбільш популярними серед здобувачів виявилися вакансії в професійній галузі маркетинг, реклама, PR. Тільки потім йдуть продажі й інформаційні технології, інтернет, телеком.

"Вивчення співвідношення кількості резюме до кількості вакансій, розміщених на профільному сайті, показало, що найбільш дефіцитними на ринку праці в другому півріччі були фахівці з будівництва й нерухомості, видобутку сировини, IT-технологіям і фахівці у фінансовій сфері", - відзначають у компанії.

Найбільший же конкурс у другому півріччі, по даним HeadHunter.com.ua, спостерігався на вакансії в сфері транспорту й логістики, юриспруденції, маркетингу, а також на "стартові" позиції (переважно для студентів) і позиції в категорії вищий менеджмент.

"Дані проведеного нами дослідження показали досить традиційну картину на ринку праці в останні два роки. Фахівці в області IT затребувані в найбільшому ступені. Це пов'язане з ростом кількості компаній, що займаються розробками в сфері IT, і зрослим попитом бизнесов, що представляють різні галузі, у фахівцях, здатних забезпечувати системи автоматизації, які стають усе більше затребуваними в компаніях", - відзначила директор компанії Марина Маковій.

Експерт відзначила, що в другому півріччі "помітно зріс попит на фахівців в галузі банківської справи й інвестицій". "Ця тенденція легко пояснуються на тлі придбання західними банками акцій цілого ряду локальних банків й активізацією інвестиційних компаній у сфері нерухомості", - підкреслила вона.

Ліга

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!