Молдова пускає Росію у СОТ, Грузія готова до діалогу

Вівторок, 26 грудня 2006, 15:47

Молдова готова підписати протокол про вступ Росії до СОТ, повідомив міністр економіки й торгівлі республіки Ігор Додон.

"Сьогодні я підписав відповідний лист на адресу російського міністерства економічного розвитку й торгівлі, у якому сказано, що Республіка Молдова виконала всі необхідні внутрішні процедури, необхідні для підписання протоколу про вступ РФ до СОТ", - сказав міністр.

Додон відзначив, що на своєму останньому засіданні молдавський уряд дав йому відповідні повноваження для підписання цього документа.

Молдова є членом СОТ з липня 2001 року. Росії залишилося підписати двосторонні протоколи про вступ РФ у СОТ із Сальвадором, Молдовою, Гватемалою й Коста-Рікою, переговори з якими вже завершені, а також із Грузією.

Реклама:

У той же час глава МЗС Грузії Гела Бежуашвілі заявив, що грузинська сторона готова до переговорів з Росією по СОТ.

"Ми готові до переговорів як у двосторонньому, так і в багатосторонньому форматі. Грузія зацікавлена в тому, щоб Росія стала членом СОТ, у її особі нам потрібен надійний і цивілізований торговельний партнер", - заявив Бежуашвілі.

Міністр виділив дві проблеми, рішення яких дуже важливо для Грузії.

"Є нелогічним, що наша країна, що є членом СОТ, перебуває в стані повної економічної блокади з боку іншої країни, кандидата на вступ у цю організацію", - сказав глава грузинського зовнішньополітичного відомства.

Друге принципове питання, за словами глави МЗС Грузії, це пропускні пункти на абхазькій і південно-осетинській ділянках російсько-грузинського кордону, які Грузія вважає незаконними.

Багатобічні переговори по вступу РФ до СОТ в Мінекономрозвитку Росії планують завершити до середини 2007 року.

РИА Новости

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!