Тепла зима загрожує озимим

Вівторок, 26 грудня 2006, 18:30

Гідрометеорологічний центр побоюється негативного впливу на перезимівлю й розвиток у весняний період озимих культур урожаю 2007 року досить високої температури повітря, говориться в агрометеорологічних висновках Гідрометцентру про вплив погодних умов на сільське господарство.

"Утримання й надалі досить високих температур повітря може привести до загального ослаблення рослин, зниженню загартовування й негативно вплинути на подальшу перезимівлю й розвиток рослин у весняний період", - сказано у висновку.

Відзначено також, що активний розвиток хвороб в осінній період сприяє нагромадженню інфекцій у рослинах, які після поновлення вегетації навесні можуть вплинути на масове погіршення фітосанітарного стану посівів озимих культур.

За даними Гідрометцентру, у період з початку вересня до середини грудня в Україні температура повітря не знижувалася до морозів на тривалий час, у зв'язку із чим, стабільна зупинка вегетації озимих культур до цього часу на більшості територій не відбулася.

Реклама:

Міністерство аграрної політики оцінює стан 87% посівів озимих культур під урожай 2007 року як гарний і задовільне й стан 13% посівів як розріджене й слабке.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!