Янукович закликає провести публічну презентацію "Росукренерго"

П'ятниця, 22 грудня 2006, 14:36

Прем'єр-міністр Віктор Янукович просить компанію "Росукренерго", що є ексклюзивним постачальником газу в Україну, разом з Національною акціонерною компанією "Нафтогаз України" провести свою публічну презентацію.

Про цьому Янукович повідомив на зустрічі із представниками енергетичного блоку Кабінету Міністрів, представниками російського газового монополіста компанії "Газпром" й "Росукренерго".

Звертаючись до учасників зустрічі, Янукович відзначив необхідність зробити більш прозорою діяльність компанії в частині проведення переговорів і підписання контрактів про поставки енергоресурсів в Україну.

"Я б дуже просив вас ("Росукренерго") разом з НАК "Нафтогаз України" провести публічну презентацію компанії за участю представників ЗМІ", - сказав Янукович, звертаючись до співвласника "Росукренерго" Дмитру Фірташу й голові правління "Нафтогазу України" Володимиру Шелудченко.

Реклама:

У той же час, він додав, що розуміє, що відносини "Газпрому", спільного підприємства "УкрГаз-Енерго", "Росукренерго", "Нафтогазу України" не можуть бути повністю прозорими.

"Усе, що ви спільно робите, щоб ви інформували населення України, хоча розумію, що є комерційна сторона... але процес прийняття рішень, процес переговорів повинен бути прозорий", - сказав Янукович.

У зустрічі брали участь власник 45% акцій "Росукренерго" Фірташ, виконавчий директор "Росукренерго" і заступник голови правління "Газпрому" Костянтин Чуйченко, виконавчий директор "Росукренерго" Олег Пальчиків, віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв, виконуючий обов'язки голови правління "УкрГаз-Енерго" Ігор Воронін і Володимир Шелудченко.

Як повідомлялося, ще в січні "Росукренерго" заявляла про намір стати більш інформаційно відкритою у своїй діяльності.

proUA

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!