Порошенко та Васадзе почали будувати автозавод у Росії

Середа, 20 грудня 2006, 14:18

Корпорації "Богдан" та "Укравто" почали будівництво в Росії автомобільного заводу потужністю 165 тисяч автомобілів на рік.

На церемонії закладення першого каменя в будівництво нового заводу зокрема були присутні міністр промислової політики Анатолій Головко та народний депутат Петро Порошенко.

"Україна зустрічає президента Росії Володимира Путіна не з порожніми руками, "ЗАЗ" і "ЛуАЗ" вперше прийшли до Росії випускати автомобілі. Це найбільша українська інвестиція в економіку Росії", - підкреслив Порошенко.

За проектом завод розрахований на виробництво 165 тисяч легкових автомобілів на рік, 6 тисяч автобусів і 60 тисяч дизельних двигунів для вантажних автомобілів.

Реклама:

Загальний обсяг інвестицій у будівництво заводу становитиме понад 700 млн. дол.

Для реалізації цього проекту корпорації "Богдан" і "Укравто" створили на території Російської Федерації компанію "Об`єднані транспортні технології" (UTTECH).

Як повідомлялося, спільний проект корпорації "Богдан" та Запорізького автомобільного заводу (управляюча компанія "Корпорація "Укравто") - перший крок значних інвестицій із країн СНД, зокрема, України, в автомобілебудівний сектор економіки Російської Федерації.

Згідно з проектом, інвестиції в будівництво нового автопідприємства в Росії, що перевищують 700 млн. дол., будуть пропорційно розподілені між учасниками проекту.

Корпорація "Богдан" і ЗАЗ уже мають досвід у реалізації спільних проектів на автомобільному ринку. Так, із 2003 року в Україні на потужностях Запорізького автомобілебудівного заводу спільно виготовляються автомобілі ВАЗ-21099 і ВАЗ-21093.

Корпорація "Богдан" входить до концерну "Укрпромінвест" народного депутата "нашоукраїнця" Петра Порошенка .

Власником корпорації "Укравто" є народний депутат від БЮТ Таріел Васадзе.

УНІАН


 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!