Лавринович дозволив людям не платити Черновецькому потрійні тарифи

Понеділок, 18 грудня 2006, 13:43

Міністр юстиції Олександр Лавринович наполягає, що розпорядження властей Києва про підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги не набуло чинності і що громадяни не зобов`язані платити за ці послуги за новими розцінками.

Про це Лавринович заявив у інтерв`ю журналу "Профиль-Украина".

Зокрема, відповідаючи на запитання про те, що в управлінні юстиції не зареєстрована постанова про підвищення тарифів, міністр юстиції заявив, що незареєстрований акт не набуває чинності.

"Ніхто не може примусити громадянина виконувати такий акт, і в судовому порядку завжди можна відстояти свої права", - підкреслив чиновник.

Реклама:

Як повідомлялося, 30 жовтня під час наради в столичній мерії Київський міський голова, голова Київської міської державної адміністрації Леонід Черновецький підписав ряд розпоряджень КМДА, згідно з якими з 1 грудня в Києві комунальні тарифи мають зрости в середньому в 3,3 рази.

10 листопада Міністерство юстиції заявило, що рішення КМДА про підвищення житлово-комунальних тарифів є недійсним через невчасну реєстрацію.

20 листопада Черновецький зазначив, що подавати на реєстрацію до Мінюсту документи про нові тарифи влада міста не повинна.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!