Всесвітній банк: У 2008 році ціна на нафту впаде нижче $53

Середа, 13 грудня 2006, 13:27

Високі ціни на нафту, швидше за все, знизяться до 56 дол. за барель у 2007 році, а в 2008 році вони опустяться нижче відмітки 53 дол. завдяки збільшенню поставок і скороченню попиту. З таким прогнозом у середу виступив Всесвітній банк.

У доповіді банку говориться, що рекордна ціна на американську легку нафту в 78,40 дол., досягнута в липні, сповільнила зростання попиту, незважаючи на прискорення динаміки розвитку світової економіки. У середу американська нафта торгувалося на рівні 61 дол. за барель.

"У середньостроковій перспективі обмежені додаткові потужності й високий рівень глобального (економічного) зростання говорять про те, що ціни на нафту залишаться волатильными", - відзначається в документі.

"Основний сценарій розвитку полягає в тому, що через (економічних) змін, які ми спостерігаємо в цей час, тенденція в динаміку цін у довгостроковій перспективі вказує на рух до рівня 40 дол. за барель", - уважає банк.

Реклама:

Кредитна установа відзначає, що інвестиції, спрямовані на збільшення вже наявного виробництва, швидше за все, збільшать світові виробничі потужності приблизно на 15 мільйонів барелів на добу до 2010 року, тобто, щорічний ріст повинен скласти 3 мільйони барелів на добу. Це трохи перевищує очікуваний ріст попиту на 1,2-2,0 мільйона барелів на добу.

Адміністрація енергетичної інформації США у вівторок повідомила, що видобуток нафти Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) склав в листопаді 2006 року 28,97 мільйона барелів на добу, що на 495 тисяч барелів у добу нижче, ніж у жовтні.

Ліга

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!