Клюєв пообіцяв розібратися з боргами "Нафтогазу"

Середа, 13 грудня 2006, 17:38

Кабмін для фінансового оздоровлення НАК "Нафтогаз" та зниження покладеного на нього податкового навантаження має намір до середини січня 2007 року прийняти рішення про реструктуризацію боргів НАК.

"До 1 січня вже не встигнемо, але до середини січня буде проведена реструктуризація. Це буде рішення уряду, воно зараз уже готується", - повідомив віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв журналістам у Києві в середу.

За його словами, реструктуризовані будуть усі непрострочені податкові зобов'язання компанії.

Клюєв спростував звинувачення на адресу уряду з боку опозиції в спробах штучно збанкрутити "Нафтогаз".

Реклама:

"Якби ще довше пропроцював Івченко, то в нас дефолт був би точно, а так, я думаю, ми обійдемося без дефолту. Ми реструктуризуємо цілком все і тим самим скоротимо податкове навантаження", - зазначив віце-прем'єр.

Як повідомлялося з посиланням на дані "Нафтогазу", співвідношення позикових коштів до власного капіталу компанії складе до кінця 2006 року 35-36%, що означає практичну неможливість подальшого нарощування запозичень НАК.

Загальна вартість кредитного портфеля "Нафтогазу" складає 2 млрд. 170 млн. дол. з яких близько 90% припадає на кредити іноземних банків.

Загальна податкова заборгованість НАК складає близько 3 млрд. 700 млн. грн., при цьому уряд у Держбюджеті-2007, на який президент наклав вето, зобов'язав компанію погасити 2 млрд. 640 млн. грн.

Збиток "Нафтогазу" за 2005 рік за міжнародними стандартами фінансової звітності склав 1 млрд. 842 млн. грн., тоді як 2004 рік компанія завершила з прибутком у розмірі 8 млн. грн.

Очікується, що 2006 рік компанія також завершить зі збитком через те, що в першому півріччі вона продавала споживачам газ за регульованою державою ціною, яка була нижче цін, за якими вона його імпортувала.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!