"Укрнафта" віддала газ для населення Коломойському - "ДЕЛО"

Четвер, 9 листопада 2006, 09:38

Левова частка газу, що добувається "Укрнафтою" опиняється в структур, близьких до групи "Приват".

Про це газеті "ДЕЛО" повідомив високопоставлений чиновник у "Нафтогазі". "Нинішній менеджмент "Укрнафти", близький до групи "Приват", уникає контролю з боку держави у сфері реалізації нафти, газового конденсату и природного газу, що добувається компанією.

Упродовж 2005 року "Укрнафта" реалізувала на аукціонах 2,23 млрд. куб. газу. Покупцями цього ресурсу стали компанії "Індеко", "Енергоальянс", "Ітера-Україна", "Укрнафта-Газенерго", - пише видання з посиланням на свої джерела в "Нафтогазі".

Нагадаємо, що перші дві структури, близькі до "Привату" – "Індеко" та "Енергоальянс" - фігурували в засобах масової інформації як найбільші приватні власники газу в підземних сховищах. За даними Мінпаливенерго двом трейдерам належить близько 1,6 млрд. кубометрів газу в ПСГ.

Реклама:

Речник "Нафтогазу" Костянтин Бородін повідомив "ДЕЛУ", що "Укрнафта" протягом останніх років не бажає передавати обсяги газу "Нафтогазу України" для подальшої реалізації населенню.

За його словами, 3 жовтня Вищий господарський суд України своїм рішенням відмовив "Нафтогазу" в укладенні договору з "Укрнафтою", що мав гарантувати такі поставки населенню.

"У держави не залишилося важелів впливу на "Укрнафту", змусити передати ці обсяги соціальним споживачам неможливо", - цитує видання речника "Нафтогазу".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!