Росія бідкається, що "гастарбайтери" вивезли повз її ніс майже $10 млрд.

П'ятниця, 3 листопада 2006, 10:42

Обсяг щорічного вивозу коштів з Росії, минаючи систему державного контролю, складає близько 260 млрд. руб.

Про це на 3-й Міжнародній конференції "Світове співтовариство проти глобалізації злочинності і тероризму" повідомив глава Федеральної міграційної служби (ФМС) Росії Константін Ромодановскій, якого цитує РИА Новости.

"За експертними оцінками, на території Російської Федерації нараховується близько 10 мільйонів нелегальних трудових мігрантів", - зазначив Ромодановскій.

Він також заявив, що актуальність даної проблеми підтверджується фахівцями міжнародної групи у боротьбі з фінансовими зловживаннями, які думають, що, так звана, неформальна система переводу грошей часто використовується з метою відмивання коштів та фінансування тероризму.

Реклама:

"Незаконна міграція не піддається державному обліку, вона виключена із системи офіційного працевлаштування та оподаткування, позбавлена соціального захисту держави. А виходить, часто мігранти знаходять засоби для життя в тіньовому секторі економіки або шляхом здійснення правопорушень та перетворюються на маргіналів", - сказав Ромодановскій.

Однак, додав він, "державі в боротьбі з незаконною міграцією протистоять не самі мігранти, а глобальні структурні мережі, у котрі входять і роботодавці, і кримінальні угруповання".

Довідка

260 млрд. руб. за курсом Центробанку РФ приблизно дорівнюють 9 млрд. 700 млн. дол.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!