Кабмін Януковича взявся мирити Семенюк та Пінчука

П'ятниця, 3 листопада 2006, 12:17

Кабінет міністрів доручив Фонду держмайна розглянути питання про укладання угоди з промислово-фінансовим консорціумом "Придніпров'я" по 50%+1 акція ВАТ "Нікопольський завод феросплавів" .

Як повідомила голова ФДМ Валентина Семенюк на прес-конференції в п'ятницю, у ФДМ ще не надходило ніяких пропозицій від ПФК "Придніпров'я" щодо питання заключення мирової угоди, передає "Інтерфакс-Україна".

"Чекаємо пропозицій, коли вони надійдуть, тоді можна буде говорити про це детально", - зазначила глава Фонду.

Вона також підкреслила, що ФДМ не має наміру відмовлятися від розгляду повернення даного пакета акцій у судах, додавши, що ФДМ подав касацію на останнє рішення суду щодо НЗФ.

Реклама:

Семенюк також уточнила, що ПФК "Придніпров'я" звернувся до Кабінету міністрів із пропозицією укласти мирну угоду.

Як повідомлялося, Апеляційний господарський суд Києва 23 жовтня залишив у силі рішення Господарського суду Києва від 22 вересня щодо визнання ПФК "Придніпров'я" сумлінним власником 50%+1 акції ВАТ "Нікопольський завод феросплавів".

У свою чергу, ФДМ найближчим часом має намір підготувати і подати до Вищого господарського суду касацію на це рішення.

ФДМ у травні 2003 року продав ПФК "Придніпров'я" 25% акцій найбільшого в Україні феросплавного підприємства НЗФ за 205 млн. грн., у серпні того ж року - ще 25%+1 акція заводу за 205 млн. 500 тис. грн.

Нагадаємо, що:

Вищий господарський суд 26 серпня 2005 року визнав незаконною приватизацію 50%+1 акція НЗФ.

Верховний суд України 20 січня 2006 року підтвердив незаконність продажу, однак зберігач акцій – "Укрсоцбанк" – не зміг перевести акції на рахунок Фонду через правову колізію сформовану в результаті прийняття суперечливих судових рішень щодо реєстратора акцій.

Тоді ФДМ звернувся до суду, щоб установити єдиний законний механізм повернення акцій компанії державі, зокрема, визнати за державою в особі Фонду право власності на 50%+1 акція НЗФ, що на момент подачі позову знаходилися на рахунку ПФК "Придніпров'я" в "Укрсоцбанку". ФДМ просив витребувати них з незаконного володіння консорціуму і покласти обов'язки на зберігача "Укрсоцбанк" перевести дані акції на рахунок ФДМ.

У свою чергу, ПФК "Придніпров'я" подав зустрічний позов про визнання його сумлінним набувачем акцій НЗФ, котрий було задоволено 22 вересня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!