Семенюк зібралася виручити від продажу обленерго 2,3 млрд. грн.

П'ятниця, 3 листопада 2006, 12:39

Якщо Кабмін підтримає пропозицію Фонду держмайна щодо продажу невеликих пакетів акцій обленерго, то протягом трьох тижнів від їхньої приватизації можна буде отримати близько 2 млрд. 300 млн. грн.

Впевненість у цьому на прес-конференції в п'ятницю висловила глава ФДМ Валентина Семенюк, передає Ліга.

Пропозицію Семенюк залишити за державою 60%+1 акцію обленерго й продати пакети акцій по 5-10% уже підтримав економічний комітет уряду. Тепер пропозицію буде розглянуто на засіданні урядового комітету під керівництвом віце-прем'єр-міністра Андрія Клюєва, після чого вона надійде на засідання уряду.

За словами Семенюк, Клюєв, котрий є противником приватизації невеликих пакетів акцій обленерго, не підтримає пропозиції ФДМ, фонд буде просити галузеві міністерства, щоб ті подавали свої пропозиції щодо приватизації.

Реклама:

Семенюк зазначила, що продаж невеликих пакетів акцій обленерго вона запропонувала, виходячи з інтересів безпеки держави і сподівається, що це питання може бути розглянуте на засіданні Кабінету міністрів уже в середу.

Нагадаємо, раніше Валентина Семенюк називала продаж невеликих пакетів акцій обленерго та генеруючих компаній єдиним виходом із ситуації з виконанням приватизаційного плану.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!