Україну хочуть захистити від закордонного цукру

П'ятниця, 3 листопада 2006, 14:50

Комітет Верховної Ради з питань аграрної політики й земельних відносин рекомендує парламенту прийняти за основу і в цілому проект Закону "Про встановлення тарифної квоти на ввіз в Україну цукру-сирцю з тростини".

Як повідомляє Інформаційне управління Апарата ВР, законопроектом пропонується встановити щорічну тарифну квоту на ввіз в Україну з 1 січня по 31 грудня цукру-сирцю з тростини по ставці ввізного мита в розмірі 2% від його митної вартості в обсязі 260 тисяч тонн, передає Ліга.

На думку членів комітету, ці зміни створять сприятливі умови по завершенню процесу приєднання України до СОТ, а також конкурентне середовище на внутрішньому ринку цукру й стабілізують цінову ситуацію.

Крім того, прийняття законопроекту буде сприяти збереженню робочих місць у цукропереробній галузі.

Реклама:

Також у комітеті відзначають, що порядок розподілу тарифної квоти повинен встановлюватися Кабінетом Міністрів із чітким дотриманням норм і принципів правової бази СОТ, а сам закон набуде чинності від дня вступу України до СОТ.

Нагадаємо, що в нинішньому році Україна очікує збільшення виробництва цукру, яке передбачається в межах 2,1-2,2 млн. тонн.

В 2005 році Україна виробила 1,9 млн. тонн цукру, що на 8% більше, ніж в 2004 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!