Грузія назвала умови допуску Росії до СОТ

Понеділок, 13 листопада 2006, 17:12

Грузія пустить Росію до СОТ без додаткових умов, заявив прем'єр-міністр країни Зураб Ногаіделі.

За його словами, Грузія буде вимагати тільки відновлення контролю грузинської митниці на КПП біля Рокського тунелю й КПП Адлєр-Леселідзе.

Ця вимога зафіксована в договорі з Росією 2004 року, підкреслив Ногаіделі, повідомляє Lenta.ru.

"Ми залишаємося вірними не тільки цій вимозі, але й вимагаємо, щоб Росія виконала свою обіцянку й угоду, що було досягнуто між нами", - відзначив прем'єр-міністр, коментуючи прогрес Росії в переговорах щодо СОТ із США.

Реклама:

Якщо Росія виконає вимогу Грузії, то для того, щоб вступити до СОТ, їй буде потрібно тільки підписати двосторонні угоди з Молдовою і США.

Очікується, що переговори із США завершаться 18 листопада на зустрічі президентів двох країн у Ханої. Про те, що всі питання вирішені й сторонам залишається тільки підготувати документацію, заявив 13 листопада глава МЕРТ Росії Ґєрман Ґрєф.

Ногаіделі також повідомив, що Грузія має намір поступово позбуватися від залежності від російських енергоносіїв. За його словами, до кінця 2007 року Росія буде поставляти тільки 60 відсотків усього імпортованого газу, а в перспективі тільки 20 відсотків потреб Грузії будуть задовольнятися за рахунок Росії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!