Азаров "компенсує" заводам ціну на газ зниженням податків?

Середа, 1 листопада 2006, 16:58

Кабмін вивчає можливість зниження податкового навантаження на великі промислові підприємства з метою збереження позитивної рентабельності їхньої роботи в умовах підвищення цін на природний газ.

Повідомив перший віце-прем'єр, міністр фінансів Микола Азаров, передає "Інтерфакс-Україна".

"Єдина складова, яку ми не можемо змінити, - це вхідна ціна на газ. Усе інше ми можемо змінити. Питання в доцільності, питання стоїть в техніко-економічному обґрунтуванні, фінансовій обґрунтованості. Зараз цим займається робоча група під керівництвом віце-прем'єра Андрія Клюєва", - сказав Азаров на прес-конференції в Києві в середу.

Він зазначив, що відповідні розрахунки проводяться для кожного великого підприємства. Чиновник підкреслив, що уряд зацікавлений у збереженні позитивної рентабельності, насамперед, хімічної промисловості.

Міністр фінансів Микола Азаров також допускає зниження тарифів на транспортування і поставки газу - складової кінцевої ціни для споживачів.

Реклама:

Уряд, за його словами, також вивчає можливість диференціації тарифів на транспортування газу в залежності від відстані від російсько-українського кордону, на якій продається імпортований газ.

Як повідомлялося, ціна на імпортований в Україну природний газ з 1 січня 2007 року зросте з нинішніх 95 дол. до 130 дол. за 1 тис. куб. м на кордоні Росія-Україна.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!