Банкіри проти ініціативи Ющенко пустити іноземні банки

Вівторок, 31 жовтня 2006, 10:25

Президент Асоціації українських банків Олександр Сугоняко виступає проти прийняття Верховною Радою поданого секретаріатом президента законопроекту, що передбачає можливість відкриття в Україні філій іноземних банків.

"Ключова проблема для банківської системи при вступі до СОТ - це філії іноземних банків", - сказав Сугоняко на прес-конференції в Харкові, передає Finance.ua.

За його словами, законопроект, поданий секретаріатом президента, є найгіршим з усіх поданих раніше проектів законів щодо філій іноземних банків.

"Рази чотири нам вдавалося відхилити цей законопроект, я думаю, що і цього разу нам вдасться це зробити", - зазначив Сугоняко.

На його думку, у випадку прийняття даного законопроекту буде порушено рівні умови конкуренції на українському ринку банківських послуг.

Реклама:

"Навіть банки зі стовідсотковим іноземним капіталом говорять, що якщо на таких умовах, які пропонує секретаріат, увійдуть філії - то і вони будуть неконкурентноспроможними з цими філіями", - підкреслив він.

Як повідомлялося, президент Віктор Ющенко вніс до парламенту законопроект, який пропонує внести зміни до закону про банки і дозволити відкриття в Україні філій іноземних банків зі статутним капіталом не менш ніж 150 млн. євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!