Янукович буде звітувати перед Росією щодо СОТ

Четвер, 26 жовтня 2006, 18:49

Україна готова інформувати свого торгового партнера Росію про процес вступу до Світової організації торгівлі, що при цьому буде проходити відповідно до затвердженого графіку заходів просування до СОТ.

Про це заявив прем'єр-міністр Віктор Янукович, передає "Інтерфакс-Україна".

"Той факт, що Україну і Росію пов'язують найтісніші торговельні відносини, є вагомою підставою для того, щоб при прийнятті яких-небудь рішень, які стосуються тієї ж євроінтеграції або вступу до СОТ, ми доводили свого торговельного партнера до відома про свої наміри і знаходили спільні рішення проблемних моментів", - повідомив він.

На думку прем'єра, аналогічно необхідно діяти і при вирішенні інших питань - "наприклад, на зовнішньополітичному напрямку". Разом з тим він зазначив, що в українській зовнішній політиці "завжди повинні перемагати економіка та здоровий глузд".

Реклама:

"Це нормально і правильно - бути стосовно своїх партнерів чесним і передбачуваним. Головний же принцип нашої політики залишається незмінним - ми діяли і будемо діяти завжди виходячи з національних інтересів України", - виправдовувався Янукович.

Янукович підкреслив, що приєднання до СОТ - "не змагання з бігу на швидкість, а дуже серйозне питання, котре вимагає ретельно вивірених кроків".

Він зазначив, що при прийнятті у Верховній Раді законів щодо СОТ необхідно врахувати можливі негативні наслідки для вітчизняного виробництва, що, на його думку, повинне одержати можливість і час адаптуватися до нових умов, зберігши свою конкурентноспроможність.

"Тому ми будемо наполягати на перехідному періоді, який, до речі, був у багатьох країнах", - сказав Прем'єр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!