Митники "відфутболили" "зернові" ліцензії Макухи

П'ятниця, 20 жовтня 2006, 13:51 -

Українська зернова асоціація, яка поєднує зерноторгові компанії в Україні, заявляє про відмову органів Державної митної служби визнавати ліцензії на експорт пшениці, видані Міністерством економіки.

"Органи Державної митної служби не визнають ліцензії на експорт пшениці, видані Міністерством економіки", — говориться в повідомленні УЗА, передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, Мінекономіки 13 жовтня почало видачу ліцензій на експорт продовольчої пшениці. Уряд ввів ліцензування експорту продовольчої пшениці та суміші пшениці і жита (меслин) 28 жовтня поточного року.

Однак своєю постановою від 11 жовтня Кабмін скасував рішення про ліцензування експорту продовольчої пшениці, замість цього ввів квоти на експорт до кінця поточного року пшениці, ячменя, кукурудзи та жита.

Реклама:

Зокрема, квота на експорт пшениці і суміші пшениці і жита (меслин) складає 400 тис. тонн, ячменя — 600 тис. тонн, кукурудзи — 600 тис. тонн і жита — 3 тис. тонн.

Група великих компаній - трейдерів зерна 18 жовтня подала до Господарського суду Києва позов до Кабінету міністрів щодо визнання незаконними та скасуванню постанов уряду, котрі передбачають ліцензування і квотування експорту зерна.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: