Верховна Рада взялася за приватизацію ГЕС

Вівторок, 17 жовтня 2006, 15:11 -

Верховна Рада у вівторок підтримала законопроект, який створює умови для приватизації існуючих об'єктів малої гідроелектроенергетики.

За цей законопроект, внесений членом фракції Партії регіонів Володимиром Бронніковим, проголосували в першому читанні у вівторок 283 народних депутати з 436 тих, що зареєструвалися, передає "Інтерфакс-Україна".

У законопроекті передбачається внести зміни до законів про електроенергетику і приватизацію держмайна. Зокрема, автор пропонує внести зміни, згідно з якими мала ГЕС - це електрична станція, встановлена потужність якої не перевищує 20 МВт.

З метою стимулювання виробництва електроенергії на малих ГЕС, купівля зробленої на них електроенергії, відповідно до законопроекту, здійснюється оптовим ринком електроенергії.

Реклама:

Крім того, автор проекту пропонує не поширювати на малі ГЕС вимоги закону про електроенергетику, які стосуються встановлення особливого режиму охорони в зоні гідроелектротехнічних споруд. У проекті також пропонується дозволити приватизацію малих ГЕС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: