Бюджет-2007 покарає не тільки "багатих" батьків але і працюючих пенсіонерів

Вівторок, 19 вересня 2006, 16:28

Народний депутат, член «Нашої України» В'ячеслав Кириленко ознайомився з проектом бюджету на 2007 рік.

На думку Кириленка, одразу «впадають в око великий дефіцит (більше 15 млрд. грн.) та завищене очікування від приватизації (більше 10 млрд. грн.)», передає Finance.ua.

«Крім того, викликають сумніви обіцянки звести до бездефіциту бюджет пенсійного фонду. У всякому разі, дух бюджету мені підказує, що якщо дефіцит бюджету пенсійного фонду (до речі, організований минулим урядом Януковича) і буде подолано за один рік (чого я щиро бажаю урядові Януковича), то це може бути тільки за рахунок зменшення реальних пенсійних програм», - пояснив парламентарій.

Він підкреслив, що темпи росту мінімальної заробітної плати уповільнені, як ніколи.

Реклама:

«А це базовий соціальний стандарт, на підставі якого розраховується вся інша соціальна допомога. Тільки на 12 % зростає заробітна плата за рік - від 400 до 450 грн. А за два минулих роки (2005-2006) було зростання порядку 46 % - ми 8 разів підвищували мінімальну зарплату. Багато хто називав це популістськими кроками. Насправді, ми серйозно стимулювали споживчий попит», - відзначив нардеп.

Кириленко називає цинічним підходом рішення при народженні дитини виплачувати матеріальну допомогу в залежності від доходів родини. Він заявив, що гроші на реалізацію програми допомоги матерям при народженні дитини (десь 4 млрд. грн.) у бюджеті є.

«Чому уряд вирішив почати економію саме з резонансної соціальної програми, для мене велике питання. Можливо, це нелюбов на рівні алергії до ініціатив президента», - додав депутат.

Крім того, за його словами, обмежуються пенсії працюючим пенсіонерам двома мінімальними пенсіями.

«Тепер пенсіонер, у якого є сили і потреба суспільства в тому, щоб він працював, за це буде покараний», - пояснив Кириленко.

Нардеп заявив, що тепер навіть закон «про соціальний захист дітей війни, що є дітищем соціалістичної партії, яка знаходиться в основі коаліції, уряд не збирається виконувати в повному обсязі».

За словами Кириленко, відповідно до бюджету, не зменшується податкове навантаження.

«Два попередні уряди, у всякому разі, пропонували зменшити це навантаження хоча б на 2 %», - відзначив він.

Нардеп вважає, що бюджет на 2007 рік буде прийнятий не пізніше і не раніше, ніж усі попередні бюджети.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!