Мороз хоче змінити держбюджет

Понеділок, 18 вересня 2006, 10:28

Голова верховної ради Олександр Мороз не виключає внесення змін до бюджету на поточний рік і розраховує на своєчасне прийняття бюджету на 2007 рік.

Він відзначив спірні питання, які виникли у зв'язку з підвищенням заробітної плати для державних службовців і відсутністю коштів для цього в скарбниці, передає "Інтерфакс-Україна".

"Очевидно, щоб зняти ці проблеми потрібно провести зміни в бюджет цього року, тому вважаю, що найближчим часом будемо це робити", - сказав спікер.

Мороз розраховує на своєчасне прийняття держбюджету на 2007 рік. За його словами, про зміну параметрів бюджету на наступний рік стане відомо після проведенні дискусії між політичними силами.

Реклама:

"Тому що там є деякі питання, які викликають питання і у місцевих структурах влади, і з погляду державного та консолідованого бюджету", - відзначив голова раді.

Зокрема, це стосується перерозподілу ВВП, питань мінімального прожиткового мінімуму, його співвідношення з ростом зарплати й інфляції. Мороз прогнозує, що така дискусія відбудеться на наступного тижня.

Він відзначив, що бюджетні питання будуть також обговорюватися в понеділок на засіданні координаційної ради парламентської коаліції за участю першого віце-прем'єра, міністра фінансів Миколи Азарова.

Як повідомлялося раніше, 15 вересня кабінет міністрів запропонував верховній раді затвердити державний бюджет на 2007 рік з доходами 140 290,3 млн. гривень, видатками - 153 457,9 млн. гривень, дефіцитом - 15 148,4 млн. гривень або 2,55% ВВП.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!