Баранівський виступає за збільшення дотацій аграріям до 7 млрд. гривень

Вівторок, 18 липня 2006, 12:16 -

Міністр аграрної політики Олександр Баранівський виступає за збільшення дотацій сільськогосподарським виробникам, виплачуваних з державного бюджету, до 7 млрд. гривень.

Про це Баранівський повідомив в інтерв'ю діловому щотижневику "Контракти", передають Українські новини.

"Якщо ми не збільшимо державні дотації до рівня країн Євросоюзу, то остаточно втратимо галузь. Щоб цього не відбулося, потрібно 7 млрд. гривень дотацій", - сказав він.

На його думку, при вступі України до СОТ сільське господарство "програє вчистую", у зв'язку із чим збільшити дотації на АПК необхідно, навіть якщо через це зросте дефіцит бюджету.

Реклама:

Він підкреслив, що збільшити дотації необхідно найближчим часом, тому що приблизно через 10 років розвинені країни модернізують сільське господарство й відмовляться від дотацій, а також зажадають таких самих дій від інших учасників ринку.

"Українські фермери, у такому випадку, залишаться з вилами", - сказав міністр.

Баранівський нагадав, що цього року сума державних дотацій склала 1 млрд. 600 млн. гривень, що, за його словами, також є досягненням.

За станом на 11 липня аграрії одержали 1 млрд. 322 млн. гривень дотацій з державного бюджету.

У державному бюджеті на 2006 рік на фінансування агропромислового комплексу виділено 8 млрд. 88 млн. гривень (в 2005 році - 6 млрд. 161 млн. гривень), у загальному фонді бюджету на АПК передбачено 6 млрд. 140 млн. гривень (в 2005 році - 4 млрд. 480 млн. гривень).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: