Золото може подорожчати в два рази протягом півроку

П'ятниця, 16 червня 2006, 14:35

До початку 2007 року ціна на золото може сягнути 1000 дол. за унцію.

Про це заявив голова спостережної ради КБ "Правекс-Банк" Степан Черновецький, повідомляє Ліга.

"Мої прогнози щодо ціни на золото досить оптимістичні... Необхідно враховувати прогнози провідних світових аналітиків на найближчий час щодо попиту, що буде випереджати пропозицію. Все це призведе до того, що на початок наступного року ціна на золото досягне 1000 дол. за унцію", - пояснив він.

Черновецький стверджує, що, незважаючи на незаперечний факт, що золото завжди було й залишається загальними універсальними засобом для зберігання заощаджень ринок золота характеризується сильною мінливістю.

Реклама:

"Бурхливі, але короткострокові підйоми на ньому можуть перемінятися іноді тривалими періодами стагнації" - підкреслює експерт.

За його словами, після травневого 26-річного піку 727 дол. за унцію сьогодні золото ввійшло в діапазон 550-570 дол. за унцію через спекулятивні продажі та посилення американської валюти.

"Розглядаючи цей дорогоцінний метал у довгостроковій перспективі, однозначно можна стверджувати, що на сьогоднішній день ціна на золото має чітку тенденцію до зростання, і цей метал буде зберігати статус світової цінності й через десятиліття", - пояснив Черновецький.

На 16 травня 2006 року Національний банк установив такий офіційний курс золота: 28 тис. 999 грн. 63 коп. за 10 тройських унцій металу.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!