Оприлюднено рейтинг українських телекомунікаційних компаній

Четвер, 15 червня 2006, 13:19

Доходи 10 провідних операторів зв'язку України в 2005 році складають близько 92% всіх доходів телекомунікаційної галузі країни.

Про це повідомляється у звіті російської дослідницької компанії iKS-Consulting.

При цьому на першу п'ятірку українських операторів припадає близько 88% від обсягу доходів всіх гравців ринку, що свідчить про істотну концентрацію телекомунікаційного ринку України.

За оцінками IKS-Consulting, в 2005 році компанія "Укртелеком" змогла зберегти статус найбільшого телекомунікаційного оператора країни. З результатом річного обсягу продаж у розмірі більше 1 млрд. 500 млн. дол. компанія зайняла верхній рядок iKS-рейтингу українських операторів ТОП-10.

Реклама:

На другій і третій позиції рейтингу закріпилися провідні оператори мобільного зв'язку - компанія UMC - 1 млрд. 380 млн. дол. і компанія "Київстар" - 1 млрд. 35 млн. дол.

Найбільший альтернативний оператор фіксованого зв'язку - холдинг "Оптима" з обсягом доходів в 158 млн. 400 тис. дол. - розташувався на четвертій позиції.

Закриває першу п'ятірку операторів компанія "Голден Телеком" - 73 млн. 800 тис. дол. доходів.

Шосту позицію займає холдинг "Фарлеп" з обсягом доходів 59 млн. 100 тис. дол.

Сукупні доходи об'єднання компаній "Астеліт" і "ЦСЗУ" (торговельні марки Life:) і DCC) у розмірі 56 млн. 300 тис. дол. дозволили йому зайняти сьому позицію.

Група компаній "Велтон.Телекому" з обсягом продаж 49 млн. 700 тис. дол. розташувалася на восьмому місці. Закривають десятку київські "Воля-Кабель" і "Датагруп".

Найбільш швидкозростаючими телекомунікаційними компаніями України по оцінкам IKS-Consulting стали "Велтон.Телеком" (Харків) і ЗАТ "Датагруп" (Київ), доходи яких у зазначений період збільшилися в 2,3 рази.

В цілому в 2005 році загальний обсяг телекомунікаційного ринку України склав 5 млрд. 100 млн. дол., що на 34% більше в порівнянні з попереднім роком.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!