Мы будто открываем первую "Аптеку Подорожник" в Антарктиде - Тарас Коляда (укр)

Понедельник, 24 января 2022
Національна аптечна мережа України "Подорожник" взяла під фармацевтичну опіку українську антарктичну станцію "Академік Вернадський".


Просто о налогах


Подорожник


На початку 2022 року між компанією "Подорожник" та Національним антарктичним науковим центром (ДУ НАНЦ) було підписано меморандум про надання широкого спектру медико-фармацевтичної підтримки українським науковцям-полярникам.   



"Співпраця з українськими науковцями - це почесна місія для "Подорожника" в рамках соціальної відповідальності нашої компанії. Ми відкрили більше 1300 аптек по всій території України протягом 22 років нашої діяльності. В мережі працює понад 6 300 фармацевтів. Тож, маючи таку потужну команду та великий досвід у фармацевтичній діяльності, ми впевнені, що і на краю світу, в Антарктиді зможемо надати якісну фармацевтичну допомогу українським науковцям, які працюють в надскладних умовах.


Щодня ми забезпечуємо українських громадян якісними та доступними ліками. І нам приємно, що ми ніби відкриваємо першу "Аптеку Подорожник" в Антарктиді" - сказав Тараса Коляда, виконавчий директор компанії "Подорожник".




НА ФОТО: ТАРАС КОЛЯДА, ВИКОНАВЧИЙ ДИРЕКТОР АПТЕЧНОЇ МЕРЕЖІ "АПТЕКА ПОДОРОЖНИК" ТА ЗАСТУПНИК ДИРЕКТОРА ДУ НАНЦ В’ЯЧЕСЛАВ МАРЧЕНКО ПІД ЧАС УКЛАДЕННЯ МЕМОРАНДУМУ ПРО СПІВПРАЦЮ, М. КИЇВ



Євген Дикий, очільник ДУ НАНЦ: "Завдяки роботі станції "Академік Вернадський" українська наука займає достойне місце у світових дослідженнях з біології, океанографії, метеорології тощо. Дуже приємно, що нашою роботою цікавляться і допомагають такі компанії, як національна аптечна мережа "Подорожник". Адже без належного фармацевтичного забезпечення в умовах полярного клімату працювати складно та небезпечно. Також "Подорожник" бере під фармопіку і команду нового дослідницького судна "Ноосфера". Тож, враховуючі великий досвід нашого нового партнера у галузі фармацевтики, ми впевнені, що знаходимося під надійним фармзахистом".




На фото з ліва на право: Василь Матковський, лікар 27-ої Української антарктичної експедиції (УАЕ); Тарас Коляда, виконавчий директор "Аптека Подорожник"; Євген Дикий, директор ДУ НАНЦ; Мар’яна Оленська, журналіст; Олена Марушевська, прес-секретар ДУ НАНЦ; Ігор Дейнека, лікар 25-ої УАЕ - під час відвідин центрального офісу компанії "Подорожник", м. Львів


У 2006 році Великобританія передала Україні науково-дослідну станцію в Антарктиді, яку було перейменовано на честь видатного українського науковця академіка Володимира Вернадського.


Українські науковці станції проводять дослідження з біології, метеорології, океанографії, вивчають вплив холоду на організм людини, зміни магнітного поля Землі, іоносферу та космос.


Також у серпні 2021 року Україна придбала флагман британського наукового флоту - дослідницький криголам "James Clark Ross", який було перейменовано українцями на "Ноосфера" в честь досліджень академіка В. Вернадського.


Зараз судно, яке має на борту 8 лабораторій і може вмістити до 50 дослідників, доставляє співробітників з Одеси до Антарктиди, а також слугує базою для наукових досліджень світового океану, що сприяє активному розвитку української науки у цьому сегменті.


Компанія "Подорожник" - одна з найбільших мереж України за кількістю аптек. Компанія вбачає своєю соціальною місією забезпечення українців якісними доступними ліками як на території України, так і далеко за її межами.