ВАТ «Київмедпрепарат» провів першу виплату відсоткового доходу по облігаціях у розмірі 36,77 грн.

Среда, 20 февраля 2008
19 лютого ВАТ «Київмедпрепарат» успішно провів першу виплату відсоткового доходу по дебютному випуску облігацій серії «А», Лід-менеджером якого виступила інвестиційна компанія «АРТА». Виплата відсотків по облігаціях здійснювалась Емітентом через уповноваженого Платіжного Агента ВАТ «Банк «Фінанси та Кредит». Виплата відсотків склала 36,77 грн. на одну облігацію.


Инновации в действии

Розміщення облігацій було завершено у листопаді 2007 року. Строк обігу боргових цінних паперів становить 3 роки (дата погашення 16.11.2010 р.) з виплатою відсотків щоквартально. Ставка відсоткового доходу протягом першого року встановлена на рівні 14,75% річних. Відсоткова ставка на п’ятий-восьмий та дев’ятий-дванадцятий відсоткові періоди встановлюється Емітентом виходячи з ринкової кон’юнктури. Наступна виплата відсотків відбудеться 20 травня 2008 року. Дата першої оферти – 18 листопада 2008 року.

ВАТ «Київмедпрепарат» провідний український виробник фармацевтичних препаратів, який входить до об’єднання - корпорації «Артеріум». Основним напрямком діяльності ВАТ «Київмедпрепарат» є виробництво медичних препаратів більш ніж 80 найменувань, представлених у 10 фармакотерапевтичний групах. Залучені кошти направляються на модернізацію та поновлення виробничих потужностей.

На даний момент Емітенту національним рейтинговим агентством «Кредит-Рейтинг» було надано кредитний рейтинг uaBBB з прогнозом «Стабільний». Боргова політика ВАТ «Київмедпрепарат» характеризується зваженим та «економічно доцільним використанням позикових коштів із застосуванням різних боргових інструментів».

Для довідки

ARTA (www.arta-invest.com) – одна із найбільш досвідчених інвестиційних компаній в Україні, яка надає повний спектр послуг з брокерського обслуговування, інвестиційно-банківського супроводу, організації облігаційних позик, управлінню активами та борговими зобов’язаннями. Компанія була заснована в 2002 році групою професіоналів, яка гармонійно поєднує у собі західний фінансовий досвід, традиції українського фінансового сектору та ідеального розуміння державної служби.

Інвестиційна компанія ARTA є лідером українського ринку в галузі боргового фінансування та корпоративних фінансів. На рахунку інвестиційної компанії ARTA участь у ключових проектах фінансового ринку України, в тому числі: організація випуску облігацій зовнішньої державної позики на суму 500 млн. дол. в 2004 р. та випуск Євробондов Нафтогазу України на 500 млн.дол., корпоративних облігацій «Укрексімбанку» на 250 млн. дол. та Енергоатому на 230 млн. грн., в 2005 році, муніципальних облігацій міста Харків на 100 млн. грн. в 2005 році та залучення довгострокового фінансування ВАТ «Укртранснафта» на суму 120 млн. дол. В 2007 році було проведено розміщення облігацій на загальну суму 110 млн. грн.