Каждый четвертый - без работы

Среда, 29 мая 2013, 14:22
Рынок труда в Украине похож скорее на пустой советский магазин, чем на богатую ярмарку. Каждый четвертый трудоспособный в стране не работает. (Укр.)
Ярина Михайлишин, texty.org.ua


Инновации в действии

Сьогодні ринок праці в Україні схожий радше на порожній радянський магазин, ніж на багатий ярмарок. Кожен четвертий з працездатного населення не працює.

Як свідчать дані Центру зайнятості, рівень зареєстрованого безробіття становить близько 7%, і це наша багаторічна "норма".

Можна припустити, що громадяни, які вважаються "економічно не зайнятими", працюють неофіційно. Кожен п'ятий з офіційно безробітних має вищу освіту.

За офіційними даними, в середньому на одне робоче місце в Україні претендує 11 осіб, а в Черкаській області - 167. Лише кожен третій випускник, що перебував на обліку безробітних у 2012 році, знайшов роботу.

Дані ми брали з Центру зайнятості. Проте загальновідомо, що не усі безробітні реєструються. Люди, які втратили "неофіційну" роботу, до статистики не потрапляють.

За кордоном безробітних теж не бракує. У 2012 році середній рівень безробіття в Європі становив 10,7%. Такі ж показники і в Польщі. В Іспанії безробітний кожен п'ятий.

Натисніть для збільшення 

Оригінал публікації: Робота в Україні. Кожен четвертий без роботи, принаймні офіційної