Постучится счастье в дверь

Вторник, 19 марта 2013, 11:09
Достаточно написать письмо счастья - и можно контролировать производственный процесс, приостанавливать банковские операции, проводить экспертизу продукции, опечатывать кассы, склады и архивы. Так и к акциям протеста недалеко. (Укр.)
Игорь Кухарчук, председатель правления Черновицкого городского Центра защиты частных предпринимателей и предприятий малого бизнеса


Просто о налогах

Як відомо, щастя приходить тоді, коли його менше всього чекаєш. Цього разу воно з'явилося в образі нової фінансової поліції з величезними повноваженнями.

А щоб ви не чинили опору своєму щастю, воно має право приходити до вас будь-коли і у будь-яке приміщення. При цьому щастя має право здійснити виїмку документів, арештувати ваші рахунки, і навіть застосувати зброю, коли ж ви все-таки  спробуєте від нього відкараскатися.

Раніше ідея ощасливити всі суб'єкти господарської діяльності спадала на думку Сергію Тігіпку. Тоді таке щастя величали Службою фінансових розслідувань. Але щось не зрослося, і нова ідея виникла вже у Сергія Арбузова.

А щоб усе було кероване і підконтрольне, щастя планують підпорядкувати самому президенту. І тільки він має право впливати на щасливі моменти вашого життя.

Оскільки щастя в нашій державі дорівнює кількості грошей на вашому рахунку, то зрозуміло, що в першу чергу, будуть контролювати ваші надходження, вашу участь у тендерних закупівлях. А як же інакше?

Раптом ви створили кілька фірм, які беруть участь в тендерному конкурсі, або ж раптом виявилися родичем чи навіть сином того, хто оголошує цей конкурс? Про корупційні схеми і мова не йде. Нова структура їх буде викривати миттєво.

Аби щастя не накопичувалося в одному місці, наприклад, в столиці, його розподілять по регіонах. Такі собі щасливі осередки із своїм штатним розписом. Правда, щоб отримати інформацію від банків, митниць, фінансово-кредитних установ, співробітнику осередку необхідно буде написати лист щастя.

І тоді можна буде контролювати виробничий процес, призупиняти банківські операції, здійснювати експертизу видів продукції, опечатувати каси, складські приміщення, архіви. Правда, з одним застереженням: не більше, ніж на 24 години.

Щасливий законопроект передбачає перебування фінансових поліцейських у приміщеннях громадян, користування засобами зв'язку, використання транспорту для оперативно-розшукової діяльності. Коли ж ви спробуєте опиратися щастю, вас можуть затримати на добу і розтлумачити, що ви не розумієте свого щастя.

Фото Максима Баландюха

На такі дії працівникам не знадобиться санкція прокурора чи рішення суду. Зате вони матимуть соціальні гарантії: надану квартиру в разі смерті працівника щасливого осередку успадкують члени його сім'ї, як і його зарплату за десять років.

Надання таких широких повноважень щасливому осередку викликає незадоволення з боку окремих впливових структур. Не виявляють бажання бути щасливими і суб'єкти господарської діяльності, і пересічні громадяни. Натомість автори ідеї можуть отримати соціальну напругу в суспільстві, а там і до акцій протесту недалеко.