Новини 17 квітня: прогноз по урожаю-2024, споживання електроенергії росте через похолодання

Середа, 17 квітня 2024, 21:00 -

Про урожай-2024. Цьогоріч валове виробництво зернових та олійних культур становитиме близько 74 млн тонн, з них близько 52,4 млн тонн зернових та 21,7 млн тонн олійних. Це означатиме падіння приблизно на 10% порівняно з урожаєм 2023 року, який становив 82 млн тонн.

Про споживання електроенергії. Від ранку 17 квітня споживання електроенергії через похолодання перевищує рівень вівторка на майже 7%, що створює додаткове навантаження на електростанції.

Про транш макрофіну від ЄС. Україна наступного тижня отримає другий транш з погодженої програми макрофінансової допомоги  Ukraine Facility від ЄС обсягом 1,5 млрд євро. 

Про газопроводи. Через бойові дії було пошкоджено розподільні газопроводи у Харківській і Сумській областях, без газу залишилися 800 домогосподарств.

Реклама:

Про картини Медведчука. Національне агентство з розшуку та менеджменті активів (АРМА) готує до реалізації 264 картини, що належали Віктору Медведчуку.

Ексклюзиви ЕП

Україна збирає армію роботів. Коли вони вступлять у бій?

Реклама:

Україна випереджає ворога в застосуванні роботизованих платформ, але гонка триває. Що вміють українські роботи та коли бойові наземні платформи вийдуть в серійне виробництво?

lifecell за крок від продажу французькому мільярдеру Ксав'є Ньєлю: подробиці найбільшої угоди часів великої війни

Чи зможе Ксав'є Ньєль та його партнери втілити свої плани щодо lifecell та чи вплине скасування арешту на долю інших українських активів Михаїла Фрідмана?

Реклама: