Дозволу на обслуговування зовнішніх боргів чекають понад 3 тисячі українських компаній - НБУ

Понеділок, 4 березня 2024, 14:28 -

За даними Національного банку України, близько 3 тисяч українських компаній мають заборгованість за закордонними позиками чи цінними паперами, яку вони не можуть обслуговувати через валютні обмеження.

Про це йдеться у статті ЕП.

Так, за підрахунками НБУ, в Україні на дозвіл погашати та обслуговувати зовнішні зобов’язання очікують понад 3 тис підприємств. Далеко не всі з них мають власну валюту для виплати кредиторам. 

За умови, якщо всі вони спробують скористатися урядовими клопотаннями для погашення боргів, то резервів може не вистачити, що негативно вплине на курсову стабільність.

Реклама:

Читайте більше в статті ЕП: Ахметов, Веревський та Пінчук хочуть вивести валюту з України, щоб уникнути дефолту. Уряд – за, МВФ – проти

Нагадуємо:

Кабмін попросив Нацбанк дозволити "ВФ Україна", ДТЕК, "Метінвесту", "Інтерпайпу" і "Кернел" та іншим великим компаніям платежі за євробондами з України.

Реклама:

Низка великих українських компаній занепокоєна можливою затримкою виплат за євробондами та кредитами через невизначеність із придбанням валюти і перерахуванням за кордон.

Реклама: