Енергосистема отримує аварійну допомогу з 3 країн, відключення у 7 областях – "Укренерго"

П'ятниця, 22 березня 2024, 10:57 -

Унаслідок комбінованої масованої атаки РФ по українській енергетичній інфраструктурі пошкоджені десятки об’єктів енергосистеми: теплові та гідроелектростанції, магістральні мережі НЕК "Укренерго, мережі обленерго. 

Про це повідомили в "Укренерго".

Наголошується, що найважча ситуація в Харківській, Одеській, Кіровоградській і Дніпропетровській областях.

"Енергосистема зберегла цілісність. Диспетчерський центр "Укренерго" працює над стабілізацією її роботи. Ремонтні бригади "Укренерго" та обленерго розпочали аварійно-відновлювальні роботи одразу після закінчення повітряної тривоги.

Реклама:

Виведена з роботи високовольтна лінія 750 кВ, яка була основною лінією живлення ЗАЕС. Наразі енергоживлення ЗАЕС відбувається лише за резервною лінією 330 кВ, що була відновлена ремонтними бригадами "Укренерго" 14 березня", - йдеться у звіті.

Споживання електроенергії вимушено обмежено в таких областях:

  • Дніпропетровська
  • Донецька
  • Кіровоградська
  • Одеська
  • Полтавська
  • Сумська
  • Харківська

Для підтримки безпечної роботи енергосистеми залучена аварійна допомога з енергосистем Румунії, Словаччини, Польщі.

Реклама:

"Аварійно-відновлювальні роботи триватимуть 24/7 до повного відновлення живлення споживачів", - заявили в "Укренерго".

Голова "Укренерго" Володимир Кудрицький наголосив, що зранку 22 березня РФ здійснила найбільшу з початку повномасштабного вторгнення комбіновану атаку на українську енергосистему. 

За його словами, енергопостачання в постраждалих областях буде оперативно відновлюватися в три етапи: повернення живлення критичній інфраструктурі, населенню та промисловості.

Нагадаємо:

Унаслідок ракетної атаки 22 березня є влучання по найбільшій ГЕС України - ДніпроГЕС у Запоріжжі. Загрози прориву немає, ситуація на плотині станції контрольована. 

В "Укргідроенерго" повідомили про два прямих влучання у ДніпроГЕС, що у Запоріжжі, – в ГЕС-1 та ГЕС-2. Наразі невідомо, чи вдасться відновити останню, адже вона зазнала серйозних пошкоджень. 

Унаслідок ракетних ударів росіян по об'єктах енергосистеми України у низці областей України вводяться аварійні відключення електроенергії.

Економічна правда

Реклама: