Новини 20 листопада: УЗ знову буде збитковою, ймовірна конфіскація "Київстару"

Понеділок, 20 листопада 2023, 21:00 -

Про фінплан УЗ. Кабмін затвердив фінансовий план "Укрзалізниці" на 2024 рік - заплановано отримати дохід загалом обсягом 103,2 млрд грн, зокрема, чистий дохід від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) планується в обсязі 98,6 млрд грн. Збитки прогнозуються на рівні 12,6 млрд грн.

Про "Київстар". Заступник голови Офісу президента Ростислав Шурма заявив про "високу ймовірність" ухвалення санкцій щодо "Київстару" з подальшою конфіскацією компанії.

Про російських виробників взуття. Російські виробники взуття для силових структур "Донобувь", "Фарадей", "Іскож" та "Юнічел" у 2023 році напряму імпортували продукції від європейських компаній на 4,1 мільйони доларів. 

Про Держспецзв'язку. Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили керівництво Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України у заволодіння понад 62 мільйонами гривень державних коштів.

Реклама:

Держспецзвʼязку відреагувала на підозру ексголові Юрію Щиголю і заявила, що всі закупівлі від 2020 року проводили з дотриманням законодавства. Відомство закликає утриматись від звинувачень посадовців до рішення суду.

Про ввезення гумдопомоги. Кабмін продовжив можливість використання паперових декларацій для ввезення гуманітарної допомоги в Україну до 1 квітня 2024 року.

Ексклюзив ЕП

Реклама:

Головний з економіки в ОП Ростислав Шурма. Про бізнес брата, концентрацію державних активів та "хороших" бізнесменів

Реклама: