Новини 15 листопада: новий пакет санкцій проти РФ, суд підтвердив законність націоналізації Приватбанку

Середа, 15 листопада 2023, 21:00 -

Про санкції проти РФ. Топ-дипломат Європейського Союзу Жозеп Боррель разом із Європейською комісією в середу представили державам-членам пропозицію щодо дванадцятого пакета санкцій проти Росії.

Про Приватбанк. Шостий апеляційний адміністративний суд підтвердив законодавчо встановлену неможливість скасування рішень, прийнятих при націоналізації Приватбанку, та повернення акцій банку колишнім власникам.

Про Ахметова. Найбагатший українець Рінат Ахметов у 2022 році ймовірно придбав двоповерховий пентхаус у комплексі Chelsea Barracks в Лондоні за 122 млн доларів.

Енергетична компанія ДТЕК найбагатшого українця Ріната Ахматова передала дочірній компанії зобов’язання за кредитом у розмірі близько 400 мільйонів доларів від російського Сбербанку.

Реклама:

Про аеропорти. В Україні ще до завершення війни, ймовірно, відкриють один з цивільних аеропортів.

Про соцвиплати. Президент Володимир Зеленський заявив, що Україні буде важко нараховувати соцвиплати без західної підтримки - за його словами, може виникнути "криза, яка буде впливати на хід війни".

Ексклюзиви ЕП

Реклама:

ШІ проти пропаганди: як стартап Mantis Analytics бореться з російською дезінформацією

Українські розробники створили платформу, яка за допомогою штучного інтелекту моніторить інформаційне середовище в режимі реального часу. Щодня Mantis Analytics готує для РНБО звіти про інформаційний вплив РФ. Як це працює і що дає?

Літаки повертаються. Цивільна авіація оговталася після безпрецедентної кризи

Світовий ринок авіаперевезень оговтується від пандемії та великої війни в Україні. Найкращим свідченням цього є мільярдні замовлення повітряних суден у найбільших виробників.

Реклама: