Новини 18 вересня: Україна подала позови до СОТ проти трьох членів ЄС, новий пакет санкцій проти РФ

Понеділок, 18 вересня 2023, 21:00 -

Про позови до СОТ. Україна подала вимоги про проведення консультацій із Словаччиною, Польщею та Угорщиною, які заборонили імпорт української агропродукції, в рамках Світової організації торгівлі (СОТ).

Про санкції. Європейський Союз готує 12-й пакет санкцій проти Російської Федерації. Нові обмеження можуть бути представлені у першій половині жовтня або їх оголосять під час саміту ЄС – США, запланованого на наступний місяць. 

Про податки. Україна розглядає можливість запровадження польської моделі оподаткування фізичних осіб-підприємців.

Про реєстр санкційних активів. Офіс цифрової трансформації Фонду державного майна запустив сайт, який містить перелік всіх арештованих активів росіян і колаборантів, які передані в управління Фонду. 

Реклама:

Про імпорт. За першу половину року Україна імпортувала "прихованих" товарів на 2,5 млрд дол, це – товари експортного контролю, тобто передусім військові товари та подвійного призначення.

Ексклюзив ЕП

Як залучити 400 тисяч доларів на борщ у пакеті. Історія бізнесу сім'ї з Маріуполя, яка втекла від окупантів на "холодильнику"

Реклама:

Родині підприємців з Маріуполя пощастило виїхати з міста до його оточення, але бізнес залишився там. Через 1,5 року вони відкривають виробництво готових до вживання перших страв на Київщині.

Реклама: