РФ хоче, щоб на Вільнюському саміті НАТО обговорили питання ЗАЕС

Неділя, 9 липня 2023, 11:35 -

Речниця міністерства закордонних справ країни-терориста Марія Захарова заявила, що лідери трансатлантичного оборонного альянсу НАТО мають обговорити питання  української Запорізьку АЕС на Вільнюському саміті.

Про це пише Reuters.

Речниця російського МЗС звинуватила Україну в "систематичному завданні шкоди" ЗАЕС, і додала, що на саміті НАТО цьому потрібно приділити ключову увагу.

За словами Захарової, переважна більшість учасників альянсу опиниться в зоні прямого ураження, у випадку катастрофи на ЗАЕС. 

Реклама:

Лідери НАТО зустрінуться у Вільнюсі 11-12 липня, щоб обговорити широкий спектр питань, від розбіжностей щодо заявки України на членство та приєднання Швеції до збільшення запасів боєприпасів і перегляду перших за десятиліття оборонних планів.

Також читайте: Не Чорнобиль і не Фукусіма. Чи готова Росія до теракту на Запорізькій АЕС і що про це треба знати

Нагадаємо:

Реклама:

Росіяни продовжують мінування Запорізької АЕС, доставляючи на територію станції міни та вибухові речовини

Держпідприємство НАЕК "Енергоатом" наприкінці червня уклало договір страхування з ПрАТ "Страхова компанія "Перша" на понад 5 млрд грн щодо шкоди внаслідок ядерного інциденту на всіх чотирьох атомних станціях України, однак страхове покриття почне діяти лише після звільнення ЗАЕС від окупантів.

Російські окупанти збираються перевести енергоблок №4 Запорізької АЕС у стан "гарячого зупину". При цьому вони свідомо не виводять енергоблок №5 у "холодний зупин".

Реклама: