Новини 9 червня: ВВП України відновлюється швидше, ніж очікувалось, річна інфляція сповільнюється

П'ятниця, 9 червня 2023, 21:00 -

Про ВВП. За підсумками І кварталу року скорочення ВВП України у річному вимірі становило 10,5%, але порівняно з IV кварталом минулого року реальний ВВП зріс на 2,4%.

Про інфляцію. У травні інфляція сповільнилась до 15,3% у річному вимірі.

Про Каховську ГЕС. Ситуація на Запорізькій АЕС залишається стабільною і контрольованою, попри підрив російськими окупантами греблі Каховської ГЕС, а рівень води у ставку-охолоджувачі є достатнім для задоволення потреб станції.

За останню добу рівень води в Каховському водосховищі знизився ще на метр та продовжує знижуватися, а всього від ранку 6 червня він впав на 4,7 метра.

Реклама:

У МАГАТЕ заявили про запуск програми допомоги Україні у віддовідь на затоплення дамби у Новій Каховці. Гендиректор Рафаель Гроссі днями очолить місію МАГАТЕ в Україні.

Про аграріїв. Польські мітингувальники перекрили рух через пункт пропуску "Ягодин - Дорогуськ", українських водіїв просять обирати альтернативні митні пункти для перетину кордону.

"Всеукраїнська аграрна рада" та Асоціація виробників молока планують у відповідь на розпочатий польськими фермерами протест проти транзиту через територію Польщі української сільгосппродукції провести дзеркальний протест, перекривши рух польським вантажівкам через 4 міжнародні пункти пропуску.

Реклама:

Про Ocean Plaza. Кабінет міністрів передав Фонду держмайна в управління державну частку столичного торговельно-розважального центру Ocean Plaza.

Ексклюзиви ЕП

Які професії виявилися стійкими під час війни

ЕП проаналізувала три десятки професій, щоб зрозуміти, попит на які під час війни відновлюється швидше за інші.

Без води. Як катастрофа на Каховській ГЕС може знищити овочівництво Півдня

Українські фермери на півдні відчуватимуть наслідки катастрофи ще десяток років. Як це вплине на овочівництво та чи призведе це до дефіциту агропродукції в Україні?

Реклама: