Третя спроба приватизації "Електронмашу": за завод готові віддати 120 мільйонів

Понеділок, 29 травня 2023, 15:27 -

Фонд держмайна провів приватизаційний аукціон з продажу київського заводу "Електронмаш" - за завод готові заплатити 121 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба Фонду держмайна (ФДМУ).

За даними Prozorro.Sale, фінальну ставку у 120,8 млн грн на аукціоні 29 травня запропонувало ТОВ "Інком Рент".

За даними YouControl, ця компанія займається управлінням нерухомим майном за винагороду або на основі контракту. Також серед видів її діяльності - купівля та продаж власного нерухомого майна, надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна. Кінцевим бенефіціаром вказані Людмила Яковлєва та Олег Магаляс.

Реклама:

Загалом в аукціоні взяли участь 6 компаній.

"Окрім переможної ставки, переможець повинен сплатити ПДВ - 24,2 млн гривень та понад 23 млн гривень боргів підприємства перед працівниками та держбюджетом", - заявилит у ФДМ.

Там додали, що, попри повітряну тривогу та ракетний обстріл, аукціон з приватизації заводу "Електронмаш" таки відбувся. Фінальна ставка на аукціоні зросла майже вдвічі.

Реклама:

Таким чином, переможець має 20 робочих днів на сплату вартості лота.

Нагадаємо:

Фонд держмайна втретє спробує продати на приватизаційному аукціоні завод "Електронмаш" у Києві. Аукціон заплановано на 29 травня, стартова ціна - 61,3 млн грн (без урахування ПДВ).

У Фонді також заявили, що попередні два аукціони з продажу "Електронмашу" могли принесли в бюджет 970 млн грн та 430 млн грн, проте "недобросовісні інвестори не завершили покупку у встановлений термін".

Економічна правда

Реклама: