Майже 90 мільйонів російського олігарха Шелкова перейшли Україні за рішенням суду

Середа, 17 травня 2023, 15:08 -

Агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами (АРМА) на виконання рішення ВАКС переказало державі майже 50 мільйонів гривень та понад 1 мільйон доларів США, які належали структурам російського олігарха Михайла Шелкова.

Про це повідомляє пресслужба АРМА.

"Активи бізнесмена, зокрема корпоративні права та майно ВСМПО "Титан Україна", грошові кошти на банківських рахунках, були стягнуті ВАКС на початку цього року у рамках санкційного механізму. До цього активи перебували під арештом у межах кримінального провадження та знаходились в управлінні АРМА", - нагадали в агентстві.

Зазначені кошти передали АРМА у серпні-вересні 2022 року. За період розміщення на депозитному портфелі АРМА на арештовану суму нараховано майже 2,7 млн грн у вигляді відсотків, які також отримала держава, додали у відомстві.

Реклама:

Нагадаємо:

Служба безпеки України викрила спроби підсанкційних російських олігархів Сергія Чемезова та Михайла Шелкова уникнути націоналізації майна, яке було на балансі їхніх колишніх підприємств в Україні.

Рішенням Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду в дохід держави стягнули всі активи ТОВ "Демурінський гірничо-збагачувальний комбінат" на 2 мільярди гривень, власником якого є російський олігарх Михайло Шелков.

Реклама:

Кабінет міністрів передав в управління Фонду державного майна конфісковані за рішенням суду активи російського мільярдера Міхаіла Шелкова для їх подальшої приватизації або оренди.

Економічна правда

Реклама: