Ще один великий агротрейдер ADM розглядає варіанти виходу з РФ

П'ятниця, 31 березня 2023, 10:51 -

Archer-Daniels-Midland Co. розглядає варіанти виходу зі свого російського бізнесу на тлі новин про аналогічні кроки з боку трейдерів Cargill та Viterra.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на людей, знайомих з цим питанням.

Компанія розглядає можливість продажу своєї частки у 50% в спільному підприємстві з російським партнером "Астон". Підприємство, запущене в 2018 році, переробляє кукурудзу для виробництва підсолоджувачів і крохмалю для російської харчової промисловості.

Можливий крок ADM пов'язаний з тим, що конкуренти ADM – Cargill Inc. і підтримувана Glencore компанія Viterra – відступають з ринку Росії. Вони є двома найбільшими західними експортерами російського зерна.

Реклама:

Хоча російський бізнес ADM в країні дуже обмежений і в основному зосереджений на виробництві підсолоджувачів, підрозділ компанії Wild Flavors, який виробляє ароматизатори та барвники для харчової промисловості, також присутній в Росії. 

"Ситуація в Росії залишається нестабільною, і ми будемо продовжувати постійно контролювати і оцінювати нашу обмежену діяльність там", - заявила представниця АДМ в коментарі Bloomberg. "Ми, звичайно, будемо продовжувати дотримуватися всіх санкцій, законів і правил США".

Торік ADM заявила, що скоротила свою діяльність в Росії.

Реклама:

Нагадуємо:

Компанія Viterra, один із найбільших світових зернотрейдерів, планує припинити експорт російського зерна.

Один із найбільших світових постачальників сільгосппродукції - американська Cargill - припинить експорт зерна з Росії, компанія входить до топ-10 експортерів російського зерна.

У березні 2022 року повідомлялось, що глобальні торговці сільськогосподарськими товарами Cargill Inc та Archer-Daniels-Midland Co скорочують бізнес-діяльність в Росії, але продовжуватимуть працювати з "необхідними" продуктами харчування.

Реклама: