Credit Suisse загрожує дисциплінарне провадження через проблеми з підзвітністю

Неділя, 26 березня 2023, 14:38 -

Швейцарський орган з нагляду за фінансовим ринком (Finma) вивчає ситуацію щодо того, як топменеджери Credit Suisse Group керували банком напередодні його краху. 

Про це пише Bloomberg.

Очільниця Finma Марлен Амстад заявила, що Credit Suisse мав значні проблеми з підзвітністю. 

"Часто було незрозуміло, хто за що відповідає. Це сприяло недбалому ставленню до ризиків", – додала Амстад. 

Реклама:

За її словами, питання про початок нового розслідування залишається "відкритим". 

Представник Credit Suisse відмовився від коментарів.

Купівля UBS банку Credit Suisse за посередництва уряду минулими вихідними була широко розкритикована як політиками, так і пересічними громадянами Швейцарії. 

Реклама:

Зокрема, Finma опинилася під пильною увагою на предмет того, чи мала вона зробити більше, щоб запобігти краху Credit Suisse.

Амстад спростував припущення про те, що Finma втрутилася недостатньо рано або недостатньо агресивно для розв’язання проблем Credit Suisse, вказавши на шість виконавчих проваджень проти банку за останні роки.  

Читайте також: Крах Credit Suisse: як 167-річний швейцарський банк збанкрутував за тиждень і чому США знову "друкують" долари

Нагадаємо:

Швейцарський банк UBS погодився купити Credit Suisse за 3,25 млрд дол після переговорів протягом вихідних за посередництва швейцарських регуляторів.

Credit Suisse звернулася до Національного банку Швейцарії з проханням про позику у 54 млрд доларів та пропозицією викупити частину боргу банку, аби вистояти нестабільність у світовій фінансовій системі.

Економічна правда.

Реклама: