БЕБ викрило титановий завод російського олігарха Шелкова у несплаті 40 млн податку

Середа, 22 березня 2023, 16:59 -

Детективи БЕБ викрили службових осіб ТОВ "ВСМПО Титан України", яка належить російському олігарху Михаілу Шелкову, в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах.

Про це повідомляє пресслужба БЕБ.

Наближений до Кремля олігарх Михайло Шелков перебуває під санкціями РНБО.

Службові особи компанії безпідставно сформували витрати на суму понад 155 млн грн по взаємовідносинах з іншими суб'єктами господарської діяльності. Таким чином до бюджету не надійшов податок на прибуток та ПДВ у сумі майже 40 млн грн.

Реклама:

Також слідство з’ясувало, що у період 2019-2022 років, директор ТОВ "ВСМПО Титан Україна", намагався приховати активи підприємства, які перебували на балансі товариства.

За договором купівлі-продажу, обладнання та виробничі потужності заводу для виготовлення титанових труб були продані іншій юридичній особі. У подальшому ці ж спеціальні станки, печі, комп'ютерну техніку, електрообладнання та інше майно, директор отримав в оренду та використовував у виробничій діяльності "ВСМПО ТИТАН Україна". 

На підставі ухвали слідчого судді БЕБ наклало арешт на майно та обладнання.

Реклама:

Нагадаємо:

Служба безпеки України викрила спроби підсанкційних російських олігархів Сергія Чемезова та Михайла Шелкова уникнути націоналізації майна, яке було на балансі їхніх колишніх підприємств в Україні.

Рішенням Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду в дохід держави стягнули всі активи ТОВ "Демурінський гірничо-збагачувальний комбінат" на 2 мільярди гривень, власником якого є російський олігарх Михайло Шелков.

Кабінет міністрів передав в управління Фонду державного майна конфісковані за рішенням суду активи російського мільярдера Міхаіла Шелкова для їх подальшої приватизації або оренди.

Економічна правда

Реклама: